Tilbake
PE
Richard K. Johansen
Gyldendal/Inga Sætre
PE
PE
Skriv ut

Hjertelyd

Hjertelyd er en forestilling basert på langdiktet Kanskje det er hjertet, skrevet av Helene Guåker. Mens Helene leser og dramatiserer, spiller Dj Ingebling musikk som underbygger tekstene og følelsene i dem. Ragnhild Nelvik Bruseth mikser det hele sammen.

Lærerveiledning

Klart jeg er med

hvis ingen ville merke
om vi forsvant
hvor lenge kunne vi da væra
borte

Vilde venter spent og utålmodig på at livet skal komme i gang. Noe må skje! Så begynner ungdomsskolen. Og med ungdomsskolen kommer muligheter, og det med Susanne. Fra nå av skal de to alltid være sammen!

Men Vilde blir forelska i Lars. Og så i Peder. Og selv om forholdet til Peder ikke er så fint som det kanskje burde være, danner det en avstand til Susanne – en avstand som gjør det vanskelig for Vilde å være der for henne når hun trenger henne som mest.

I langdiktet Kanskje det er hjertet skriver Helene Guåker skarpt om en ung jentes overgang fra pur ung til nokså ung, med all den nervøsitet og sitrende forventning det innebærer, i en finstemt balansegang mellom usikkerhet og overmot. Det hele formidlet i et klart, suggererende språk, hvor formen gir stoffet en særegen kraft.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Turnéorganisasjonen
  • Kunstnere/grupper: 3 PÅ TUR
  • Produsent: Widar Aspeli
  • I samarbeid med: Litteraturbruket/Ringsaker kommune. Produksjonen er støttet av Fritt Ord, Kulturrådet og Turnéorganisasjonen.
  • Idé/opplegg: Helene Guåker i samarbeid med Johannes Skyberg og Widar Aspeli, Turnéorganisasjonen.

Om kunstner / utøver / gruppe

Helene Guåker er forfatter, foredragsholder og formidler. I 2010 debuterte hun med romanen Kjør! og har siden da utgitt ytterligere to romaner for voksne, en lettlestroman for ungdom og nå sist langdiktet Kanskje det er hjertet, og i 2017 kom ungdomsromanen Sveiseblink og i 2018 ungdomsromanen Vov-vov-effekten og diktsamlingen Farvel alle hemmeligheter. Hun har mange års erfaring med formidling for elever i grunnskolen og videregående.

Ingeborg Husbyn Aarsand går under navnet Dj Ingebling og er hus-dj ved Dansens Hus i Oslo. Hun spiller også med dj-kollektivet Too Many Girls og i dj-duoen Chopworld. Til forestillinga Hjertelyd har hun satt sammen en variert mix av house, hip hop, hypnotisk drone-folk og casio-pop.

Ragnhild Nelvik Bruseth har lang fartstid som slagverker i bandet Intetkjønn. I tillegg trakterer hun diverse instrumenter i  Tsarsten & the Freudian Slippers. Hun har lydteknisk utdannelse fra NISS, og jobber som lydtekniker, både med livelyd så vel som opptak og musikkproduksjon. Ragnhild er teknisk ansvarlig for LOUD! -Norges største  bandleir for jenter.