Tilbake
Kenneth Dean
Kenneth Dean
Skriv ut

Finagel Felespiller (Robsrud & DeaN)

Bli med den muntre Finagel og den sure Ting til den magiske Silverdalen, et land der magien fremdeles eksisterer.​​​​​​​

Lærerveiledning

Uno bor i en koffert og har forsovet seg.

Han oppdager publikum først når vekkerklokka ringer. Når han har  kommet seg etter denne skrekkopplevelsen, inviterer han elevene med ut på eventyr. I en blanding av fortellerteater, figurteater og skuespill fremfører Uno den klassiske historien om to fattige musikere som drar avsted for å søke arbeid i Sølvkongens magiske Silverslott. Det er lagt stor vekt på de magiske elementene i forestillingen, og på den uhøytidelige teaterleken, publikumskontakten og humoren.

Forestillingen bygger på eventyret "De to vandringsmenn" av Brødrene Grimm.


​​​​​​​"Sjelden har undertegnede vært på en teaterforestilling hvor publikumsadferden kunne forveksles med fotballfans i full utfoldelse. Robsrud og Deans forestilling «Finagel Felespiller» sørget for at jubelen flere ganger sto i taket.» 

Steinar Thorsen, Periskop.no


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Turnéorganisasjonen
  • Kunstnere/grupper: Robsrud & DeaN

Om kunstner / utøver / gruppe

Robsrud & DeaN består av Geir Robsrud og Kenneth Dean.

Geir Robsrud begynte sin teaterkarriere på den ettårige teaterskolen Dropparna i Laxå i Sverige. Deretter kom han inn på Teater X-skolen der Kenneth Dean var kunsterisk leder. Robsrud har jobbet ved Oslo Nye Teater, Rogaland Teater, Nationale Scene i Bergen, Brageteatret, Riksteatret, Figurteatret i Nordland, Akershus Teater, Scenekunst Østfold og flere friteatergrupper. Han jobber også som dukke/figurspiller og sjonglør.

Kenneth Dean begynte sin karriere Storbritannia.
Etter endt utdannelse i London, 1984, flyttet han til Norge og startet Teaterverkstedet, et kurs og utdanningssted som bl.a. drev den Norges første statlig godkjente skuespillerutdannelsen på høyskolenivå (utenom Teaterhøgskolen). Dette brøt Teaterhøgskolens monopol og bante veien for alle de ikke-statlige  utannelsesformene vi har idag.
Han har skapt mange forestillinger gjennom Teaterverkstedet, Teater X og Robsrud & DeaN.


Regi & Manus: Kenneth Dean