Tilbake
Schibsted
Vigmostad/Bjørke
Vigmostad/Bjørke
Ingri Fjestad
Skriv ut

Ellen Fjestad - forfatterbesøk

Hva skal til for å gjøre en fortelling spennende? Trist? Skummel?  Morsom? Finnes det en oppskrift man kan følge? 

Lærerveiledning

Fjestad viser elevene hvordan en historie bør bygges opp for å bli spennende, og hvordan de kan lage gode karakterer.Hun forteller også om sin veg fra lesende tenåring til prisbelønnet forfatter.

Til dette forfattermøtet ønsker vi at elevene forbereder seg ved å lage ett spørsmål til forfatteren. Man kan feks google Fjestad, eller søke henne opp på Instagram og Facebook, for å finne temaer. Spørsmålene vil danne grunnlaget for en dialog mellom Ellen og elevene. Klassen kan gjerne organisere forfatterbesøket som et bokbad, hvor en av elevene samler klassens spørsmål, og er bademester. 

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Turnéorganisasjonen
  • Kunstnere/grupper: Ellen Fjestad
  • Produsent: hos TuO - Widar Aspeli
  • Idé/opplegg: Ellen Fjestad

Om kunstner / utøver / gruppe

Ellen Fjestad (født 1979) vant Uprisen og Østfoldungdommens kritikerpris for sin første ungdoms-roman "Sammen skal vi holde himmelen". Den var også nominert til Kulturdepartementets debutantpris.  Andre bok om miljøaktivisten og kunststudenten Luka Kammer heter "Døgnfluedans". “Den som vokter lyset” er siste bok i trilogien. 

I tillegg til å være forfatter er Ellen også gardbruker, i Stange, Innlandet. Hun har gått på NBIs forfatterutdanning og er utdannet sjukepleier og gartner. Hun har befalsutdanning fra Hæren og har jobbet i Ungdomstjenesten i Oslo og på sprøyterom i Amsterdam.

Les anmeldelse i Dagbladet