Tilbake
Ingri Fjestad
Schibsted
Vigmostad/Bjørke
Vigmostad/Bjørke
Skriv ut

Ellen Fjestad - forfatterbesøk

Hva skal til for å gjøre en fortelling spennende? Trist? Skummel?  Morsom? Finnes det en oppskrift man kan følge? 

Lærerveiledning

Sammen skal vi holde himmelen

Kan du virkelig gi noen hjertet ditt? Hva skjer når den personen dør? Gatekunstneren Luka (17) møter trommisen Gard (19) i en motorsykkelulykke. Derfra raser det bare videre utfor.

’Eventyr er mer enn sanne. Ikke fordi de forteller oss at drager finnes, men fordi de forteller oss at drager kan bekjempes.’  (Gilbert Keith Chesterton)

Hva mener han med ’drager’? Hva er dragen i ditt liv? Hvordan kan du bekjempe den?

Sammen skal vi holde himmelen er skrevet med et uvanlig og oppsiktsvekkende driv i språket. Uvanlig er også hovedpersonen Luka, en sytten år gammel jente med kunstnerdrømmer, som – bokstavelig talt – gir sitt hjerte til musikeren Gard. Forfatteren har tatt pulsen på en ny generasjon, ungdom født på nittitallet, i et språk som er deres eget. Men om Luka og Gard er høyst troverdige ungdommer av kjøtt og blod, er handlingen helt utrolig …" - fra UPRISjuryens begrunnelse da Sammen skal vi holde himmelen vant pris for beste ungdomsbok.

Om oppfølgeren Døgnfluedans heter det: Det er ingen framtid. Det er ingen morgendag. Det er ingen vei ut av det som ble gjort. Historiebøkene blir skrevet av de som vinner krigene, sier de. Men hva med historien om deg og meg?En historie med bare tapere.

Hva var det som egentlig skjedde da Gard døde? Luka må leve videre, men hvordan? Det er ingen hun kan fortelle hemmeligheten til - hemmeligheten bare hun og Gard visste om. Det eneste hun har igjen, er et blåskjær i øynene. Og et arr. Boka fortsetter der forrige bok slapp - fortalt på en like rå og vakker måte.

Våren 2019 kommer Den som styrer lyset - den tredje romanen i fortellingen om Luka.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Turnéorganisasjonen
  • Kunstnere/grupper: Ellen Fjestad
  • Produsent: hos TuO - Widar Aspeli
  • Idé/opplegg: Ellen Fjestad

Om kunstner / utøver / gruppe

Ellen Fjestad (født 1979) vant Uprisen og Østfoldungdommens kritikerpris for sin første roman "Sammen skal vi holde himmelen". Den var også nominert til Kulturdepartementets debutantpris.  Andre bok om miljøaktivisten og kunststudenten Luka Kammer heter "Døgnfluedans".

Ellen Fjestad har gått på NBIs forfatterutdanning og er utdannet sjukepleier og gartner. Hun har befalsutdanning fra Hæren og har jobbet i Ungdomstjenesten i Oslo og på sprøyterom i Amsterdam. I tillegg til å skrive bøker er hun gårdbruker på Stange i Hedmark, og har en deltidsjobb som sykepleier på ungdomsavdelingen ved Pårørendesenteret i Oslo.

Les anmeldelse i Dagbladet