Tilbake
Elin Kvernmoen
Foto: Aslaug Sikveland Haugen
Ukjent
Foto: Anne P. Flugstad
Evelyn Refsahl
Evelyn Refsahl
Skriv ut

Hjertefølger

Anne kommer for å synge og fortelle. Det skal handle mest om Lillebror,  men også om andre du møter i sangene til Alf Prøysen. Dere kan synge sammen med henne. Hun har også med seg ei korg med hjerter og en gammel radio som hun skrur på. Det er ikke godt å vite hvem og hva hun finner ...

Lærerveiledning

Kom nærmere!

Dette er et møte med radiofortellinger av Alf Prøysen.

I dikterens skattekiste av tekster og sanger, er det mange ukjente juveler som fortjener å løftes fram i lyset. Mange av dem handler om Lillebror. Og sammen med ”Lillebrors vise” kan man sette seg inn i en verden av barndommens sårhet og utfordringer som barn flest opplever.

”Hjertefølger” er en historie om Lillebror som har begynt på skolen. Hans hverdag består av det mange opplever – han blir ertet, og ønsker sårt å kunne bli godtatt som seg selv. Forestillingen er innom flere aktuelle temaer ved bruk av Alf Prøysen sine tekster og figurer, men det gjennomgående tema er «JEG ER MEG, OG DET ER BRA NOK!» belyst med humor og varme slik at ungene får mulighet til å nærme seg det på sin måte.

Lillebror er «nøkkelen» til barnas identifisering. Han er så liten at han blir latterliggjort og undervurdert av søsken og klassevenner. Han blir usikker – skal han forandre seg? Men kommer fram til at «jeg er meg, og jeg er bra nok!» Historien bringer også barna tilbake til 50-tallets storhetstid for Alf Prøysens ”Barnetimen for de minste”.

Lillebror får høre om Bolla Pinnsvin fra ”Sirkus Mikkelikski”. Han føler en nærhet til henne, siden hun opplever mye av det samme som han selv. Men Bolla er modig, og tør gå sin egen vei etter å ha lyttet til hjertet sitt.

Filtmaker Evelyn Refsahl har tovet mange fantastiske hjerter som barna skal få kjenne på og lytte til. Hvert hjerte er unikt på samme måte som hvert barn. "Hjertefølger" åpner mange samtaleemner som klassene kan arbeide videre med i etterkant.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Turnéorganisasjonen
  • Kunstnere/grupper: Anne Persdotter Flugstad
  • Produsent: Widar Aspeli
  • Idé/opplegg: Prøysenhuset/Elin Kvernmoen/ToH

Om kunstner / utøver / gruppe

Anne Persdotter Flugstad