Tilbake
Skriv ut

Møt Mailind, hun er kunstner

En kunstner er en som jobber med idéene sine. Mailind henter idéene  fra verden omkring seg. Nå har hun med seg noe hun vil hun vise til dere.

Lærerveiledning

Mailind Solvind Mjøen er billedkunstner og jobber med hva hun vil! Fantasien setter ingen grenser. Hun lager fotografier, video, tegninger, maleri og skulpturer. Mailind har laget et helt univers som går i alle retninger og omfatter bl.a. noen merkelige dyr! Dette er interaktive skulpturer som kan røres ved, lyttes til, luktes på og sanses, i forskjellige størrelser og varianter. Noen er søte, noen er kanskje litt skumle, noen ser glade ut og noen ser sinte, lure, ville ut. Barna får møte dyrene. Holde dem. Lytte til dem. Finne ut hva de forskjellige dyrene gjør. Noen puster, noen lyser, noen rører på seg.

I dialog med kunstneren kan barna  sanse og oppleve og fabulere omkring dette. Man kan dele tanker omkring dyr og mennesker, hva er det å ta vare på noe? Barna får øve seg i å lytte og å være varsom og forsiktig.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Turnéorganisasjonen
  • Kunstnere/grupper: Mailind Solvind Mjøen
  • Produsent: TuO ved Inga Blix
  • Idé/opplegg: Mailind Solvind Mjøen i samarbeid med TuO

Om kunstner / utøver / gruppe

Mailind Solvind Mjøen f.1981 er billedkunstner og bosatt i Hamar. Hun har en master i billedkunst fra  Akademin Valand, Göteborg Universitet i 2011 og har siden hatt en omfattende  kunstnerisk aktivitet.