Tilbake
Jonas Jeremiassen Tomter
Jonas Jeremiassen Tomter
Jonas Jeremiassen Tomter
Jonas Jeremiassen Tomter
Jonas Jeremiassen Tomter
Jonas Jeremiassen Tomter
Skriv ut

Star wårs med Å (Madam Pysj AS)

I de tradisjonelle eventyrene møter vi riddere, prinsesser, og skumle slemminger som må overvinnes. Minner ikke Star Wars-filmene veldig om våre egne tradisjonelle eventyr? Teatergruppa Madam Pysj tar med barna på en leken og improvisert reise ut i en galakse, langt, langt borte.

Lærerveiledning

Den som leker skal ha det moro. Sånn er det også med teatergruppen Madam Pysj. Men alle som leker vet at det ikke alltid er like lett å holde seg til den originale historien. Og det er heller ikke så viktig. 

På 40 minutter serverer skuespillerne – godt hjulpet av barna selv - en forestilling full av latter og gisp – og masse musikk. Barna blir tatt med til en velkjent galakse, ikke så langt borte. Og forestillingen passer like godt for alle, enten de elsker historien om Star Wars, eller aldri har hørt den før.

Forestillingen handler om tematikk som kjønnsroller og identitet, samt virkemidler som improvisasjon, spilleglede og fantasi for å bryte opp og skape et teatralt univers der alt kan skje, der og da.

I Star WWårs befinner Teatergruppen Madam Pysj seg et sted mellom det tradisjonelle og det improvisatoriske teatret. Dette er en leken form for teater som stimulerer barn og unge til deltagelse, og til å oppleve, skape, forløse og forvalte sine egne kreative evner.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Turnéorganisasjonen
  • Kunstnere/grupper: Madam Pysj AS

Om kunstner / utøver / gruppe

Madam Pysj er et hybridteater hvor medlemmenes utdanning og fagkunnskaper strekker seg på tvers av de estetiske feltene innenfor kulturen, og er med dette nærmest et kunstnerkollektiv å regne i sin tilnærming til produksjon av scenekunst.

Det er ekstremsport når Madam Pysj gyver løs på den kjente historien de fleste kjenner til, men ikke kommer til å kjenne igjen. Kompaniets konsept går ut på å ta det kjente og kjære og demontere det.


Manus: Joakim Borgen og Bror Kristiansen
Komponist: Håvard Gressum Antonsen