Tilbake
Sindre Strand Offerdal
Sindre Strand Offerdal
Skriv ut

Girl with the ugly face (Stiftelsen NIE Teater)

En forestilling om språk og sinne. Og om hvordan det er mulig å gjøre ting godt igjen når alt føles vondt. Forestillingen er basert på samtaler med barn om følelsene sinne, ensomhet og skyld. 

Lærerveiledning

Lisa har lett for å bli sint. Veldig sint. Hun har aldri slått noen, eller kastet stein på noen. Men når hun blir sint så sier hun slemme ting - veldig slemme ting.

En dag sier hun så mye slemt, at alle de andre på skolen roper «Buuu, du er stygg i fjeset». Lisa går hjem og tenker at ingen forstår henne. Ikke de andre barna, ikke lærerne og heller ikke foreldrene.


Den nye forestillingen til NIE (New International Encounters), bygger på intervjuer og verksteder med mer enn tusen barn i Norge, Tsjekkia og Storbritannia.

The Girl with the Ugly Face handler om språk: hvordan språk forandrer vår oppfatning av verden rundt oss, hvordan verden rundt oss forandrer språk, og hvordan språk forandrer vår oppfatning av andre mennesker. Forestillingen handler også om å være seks år gammel og passe inn, eller ikke, uansett hvor du er og hvilket språk du snakker.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Turnéorganisasjonen
  • Kunstnere/grupper: Stiftelsen NIE Teater

Om kunstner / utøver / gruppe

New International Encounter (NIE) er et internasjonalt kompani med base i Norge og Storbritannia. NIE lager prisvinnende teaterforestillinger og prosjekter gjennom en kombinasjon av fysisk teater, live musikk, fortelling og flerspråklighet.


De som har medvirket under produksjonen av Girl with the ugly face:

​​​​​​​Utøvere: Helder Deploige og Ingeborg Larsen. 

Konsept Kjell Moberg.

Co-regi: Kjell Moberg og Elisabet Topp.

Scenografi og kostyme: Katja Ebbel Frederiksen.

Komponist: Helder Deploige.

Lysdesign: Jan Hons Suskleb, Simon Koci.

Produsent: Iva Moberg/ Uta Gildhuis.