Tilbake
Eilif Fjeld Teisbo
Eilif Fjeld Teisbo
Eilif Fjeld Teisbo
Lars Halvor Andreassen
Lars Halvor Andreassen
Skriv ut

Jorda rundt på 80 dager (Feil Teater)

I Jorda rundt på 80 dager legger Phileas Fogg ut på eventyr sammen med tjeneren sin Passepartout for å vinne et veddemål.

Lærerveiledning

Jorda rundt på 80 dager blir av mange regnet som en klassiker, men for de fleste barn og unge i dag er historien helt ukjent. Jules Vernes’ fortelling fra slutten av 1800-tallet er et fargerikt og fantasifullt eventyr, og i Feil Teaters versjon er den blitt til lekent og fysisk musikkteater. Forestillingen består av tre skuespillere som ved hjelp av musikk og enkle scenografiske elementer tar publikum med på en reise til fjerne land og eksotiske steder.


Året er 1872, og nye toglinjer gjennom Asia skal visstnok gjøre det mulig å reise hele jorda rundt på bare 80 dager. Vitenskapsmannen Phileas Foggs drømmer om å bli tatt opp som medlem i Englands prestisjetunge vitenskapsklubb. I mange år har han blitt motarbeidet og latterliggjort av klubbens ledere. Etter et veddmål legger han ut på reise for å bevise at det er mulig å komme seg rundt jorda på bare 80 dager.

På veien blir han stilt overfor utallige hindringer, men Phileas Fogg gir aldri opp - mye takket være hans trofaste kompanjong Passepartout, som gir ham uvurderlig støtte på veien. De reiser fra London til Suez, Bombay, Calcutta, Hong Kong, Yokohama, San Francisco og New York. Men vil de rekke tilbake til London i tide? 

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Turnéorganisasjonen
  • Kunstnere/grupper: Feil Teater

Om kunstner / utøver / gruppe

Feil Teater er et teaterkompani som ble etablert i 2016. Kompaniet består av 14 medlemmer, alle utdannet ved HiNT/Nord universitet. Kompaniet har siden oppstarten turnert med forestillingene “James Bond”, “Alice i Eventyrland”, og “Rett under nesa på oss” “De kaller meg Påsan”, en co-produksjon med Teater Innlandet.