Tilbake
Andreas Bergmann
Andreas Bergmann
Andreas Bergmann
Andreas Bergmann
Skriv ut

1 ½ Frida (Oddmann Productions)

 1 ½ er en forestilling som forener figurteater og nysirkus - en underfundig historie om ensomhet.

Lærerveiledning

Vi møter dukkemannen Antero som ønsker å starte på nytt. Han vil skape seg et liv der han har full oversikt og kontroll. Et sted der ingen bryr seg eller lager bråk. Men Antero kjenner på en følelse av ensomhet.

Frida Odden Brinkmann er sjonglør og sirkusartist, og med 1 ½ forener hun figurteater og nysirkus i en forunderlig soloforestilling for både store og små.


Antero, en liten mann bestående av et dukkehode montert på skuespillerens korsrygg. Dukkeføringen er et sirkusnummer i seg selv.

Uttrykksformen er en blanding av figurteater og fysisk teater med sirkuselementer. Figurteater har en unik evne til å skape illusjon og på magisk vis fange publikums oppmerksomhet. Nysirkus er en blanding av imponerende ferdigheter, spenning, poesi, galskap, humor og alvor.


“Fantastisk reaksjon hjå elevane, på sjølve personen/skodespelaren, musikk, sjonglering, innhald... Elevane var skikkeleg facinert over Antero, kor mjuk Frida var!! Det var synging i gangane og etterlikning av stilen på skulen etter framsyninga, MORO!! Lærarane var også veldig begeistra, både over tematikk og over framføring. Veldig bra, alt saman!!!!”

Gimle Skule

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Turnéorganisasjonen
  • Kunstnere/grupper: Oddmann Productions

Om kunstner / utøver / gruppe

Frida Odden Brinkmann er utdannet ved Académie Fratellini i Paris, Cirkuspiloterna i Stockholm og ved AFUK i København. Hun har jobbet som profesjonell sjonglør og sirkusartist siden 2008 både selvstendig og i anerkjente kompanier som Jérôme Thomas Cie (F) , Gandini Juggling (UK) og NoFit State Circus (UK).

Hun er en av få kvinner i verden som behersker å sjonglere med 9 sprettballer på en gang