Tilbake
Gyldendal
Ill.: Jill Moursund
Gyldendal
Rolf M. Aagaard
Skriv ut

Mistesmykket

Et poetisk besøk hvor forfatteren trenger hjelp til å lete.

Lærerveiledning

Om å lete

Like før Selma fyller ti år, finner hun et smykke i gresset. Mamma forteller at smykket tilhørte mormora til Selma, og at det har vært borte i mange år. Selma spør om hun kan få smykket, men mamma sier at hun er for liten, og legger smykket i smykkeskrinet sitt. 

Kvelden før bursdagen, begynner smykket å snakke til Selma. Det vil at Selma skal ha på seg smykket på bursdagen. Bare denne ene dagen, og aldri, aldri mer. Ingen kommer til å merke det. Eller?

"Mistesmykket" handler om å lete etter noe man har mistet for lenge siden. Å gjøre noe ulovlig, og håpe at ingen merker det. Og om å overnatte i et skummelt hus sammen med en venninne som kanskje ikke er så snill som man trodde.

Forfatter Ingvill kommer på besøk til klasserommet for å lete. Noen ganger er hun seg selv, andre ganger en helt annen. Kanskje trenger hun hjelp. Kanskje finner hun det hun leter etter. Kanskje noe helt annet?

En leken formidling av to billedbøker.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Turnéorganisasjonen
  • Kunstnere/grupper: Ingvill Solberg
  • Produsent: Hos TuO - Widar Aspeli
  • Idé/opplegg: Ingvill Solberg, Hanne Brincker og Turnéorganisasjonen.
    Regi: Hanne Brincker
    Musikk: Tor Ingar Jakobsen
    Rekvisitør: Julie Narum

Om kunstner / utøver / gruppe

Ingvill Solberg ga ut tre diktsamlinger for voksne før hun begynte å skrive for barn, med Mistesmykket i 2015. Ingvill ble født i Etiopia i 1974 under et forferdelig tordenvær. Hun vokste opp delvis i Etiopia, delvis på Reinsvoll i Vestre Toten. Nå bor hun på Kapp i Østre Toten, og jobber som bibliotekar. I tillegg driver hun litteraturformidlingsbyrået Bokfinkene sammen med en kollega.