Tilbake
Skriv ut

Teiporama

Idéen med prosjektet Teiporama er å gjøre seg kjent med begrepet installasjon, et begrep vi ofte møter i samtidskunsten. Hva betyr det og hvordan kan man lage en installasjon?


 

Lærerveiledning

Idéen med prosjektet Teiporama er å gjøre seg kjent med begrepet installasjon, et begrep vi ofte møter i samtidskunsten. Hva betyr det og hvordan kan man lage en installasjon?
 
Teiporama starter med en kort introduksjon der elevene får en presentasjon av billedkunstneren Sandra Norrbin. Hun spør hva elevene tenker på når hun nevner ordet kunst. Vi gjør oss kjent med begrepene kunst og installasjon og ser på eksempler på disse. Sandra vil vise noen bilder av installasjoner hun selv har laget.
 
For å få en følelse av hva en installasjon kan være vil vi bruke teip med forskjellige farger og bredder. Teip er et enkelt materiale å jobbe med. Det er et materiale alle har erfaring med og vi kan raskt komme opp i format når vi bruker teip. Vi utfører en performativ handling der vi bruker hele kroppen; vi beveger oss rundt i rommet og trekker ut meter etter meter med teip. Ved å lage linjer og former med teipen, vil vi forandre opplevelsen av rommet.  

Å jobbe utenfor kjente, vanlige rammer gjør det lettere å føle seg fri når man skaper noe.

Det er ingenting som er riktig eller galt. Det vi skal skape er en felles installasjon, hver og én med sin teip-rull, en installasjon som du kan gå rundt i og til og med får lov til å gå på. 
 
På forhånd er det avtalt med ansvarlig lærer hvilket rom, innendørs eller utendørs, som er best egnet for å gjennomføre installasjonen. Vi jobber selvsagt med en teip som er lett å fjerne.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Turnéorganisasjonen
  • Kunstnere/grupper: Sandra Norrbin
  • Produsent: Sandra Norrbin
  • Idé/opplegg: Sandra Norrbin

Om kunstner / utøver / gruppe