Tilbake
Skriv ut

abcdETC.

Møt kunstneren Julia Vance som jobber med bokstaver

Lærerveiledning

Vanligvis er bokstaver noe vi skriver, med blyant eller penn på papir eller med tastatur på en skjerm. 

Kunstneren Julia Vance tar i bruk bokstaver og ord i skulpturene sine. Disse hogger hun i stein eller sveiser og støper i metall. Da kan du pluttselig kjenne på baksiden av en M, løfte på ordet TID, snurre rundt på ordet WE eller krype igjennom en Q. Julia tegner også bokstaver i snø, men de blir fort borte.

Julia Vance er norsk billedhogger og samtidskunster med verksted både i Norge og Italia. På Studio Angeli i billedhoggerbyen Pietrasanta, nord i Toscana i Italia, der den hvite marmoren blir hentet ut av fjellet, hogger hun de største av steinskulpturene sine. Julias skulpturer befinner seg i grenselandet mellom klassisk form og konseptuelt uttrykk. Formspråket er som oftest stramme flater og buer med presist definerte kanter og linjer. Foruten stein (marmor, granitt, alabast og skifer) arbeider hun også med materialene bronse, stål, glass og sølv.

I dette besøket har kunstneren med seg modeller av noen skulpturer, men også et helt spesielt materiale til å male på.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Turnéorganisasjonen
  • Idé/opplegg: DKS Viken og DKS Innlandet/Turnéorganisasjonen ved Vibeke K. Hegg og Inga Blix i samarbeid med Julia Vance

Om kunstner / utøver / gruppe

Julia Vance (f. 1968) har sin utdannelse fra Oslo og London, blant annet innen skrifttegn og kalligrafi. Hun har hatt utstillinger  i inn- og utland og har hatt mange utsmykningsoppdrag, de siste har vært i Hønefoss kirke og på Flesberg skole.