Tilbake
Lars Opstad
Lars Opstad
Lars Opstad
Lars Opstad
Lars Opstad
Lars Opstad
Skriv ut

Garage

To menn, maskiner, mekanikk og ei høne.

Garage er en humoristisk og bråkete teaterforestilling som lukter olje og bensin.

Lærerveiledning

Handlingen utspiller seg i et mekanisk verkstedmiljø hvor vi møter to fyrer i møkkete kjeledresser. De er lidenskapelige og nysgjerrige, med en sterk fascinasjon for hvordan alt rundt dem fungerer. De har maskiner og motorer som kan løse utfordringene de støter på i løpet av dagen. 

I verkstedet bor også ei høne. Høna legger et nytt egg hver dag og er mekanikernes eneste næringskilde. Hva skjer om høna en dag legger flere egg? Og hva om kilden til mat en dag forsvinner?

Gjennom humor og fascinasjon skapes det nysgjerrighet for mekanikk og kreativitet. Dette er en forestilling hvor poesien ligger i det stygge og uslepne, ikke i det estetisk vakre og rene.

Om utøvere og produsenter

Norsk scenekunstbruk
  • Arrangert av: Turnéorganisasjonen
  • Kunstnere/grupper: Cirka Teater
  • Produsent: Monica Stendahl Rokne
  • I samarbeid med: Garage er utviklet av Turnéteatret i Trøndelag og Cirka Teater i Trondheim.
    Forestillingen er produsert med støtte fra Norsk Kulturfond, Trondheim kommune og Spenn.
  • Idé/opplegg: Cirka Teater

Om kunstner / utøver / gruppe

Cirka Teater ble etablert i 1984 og et en av landets mest erfarne kompanier i det frie feltet. De har sin base på Nyhavna i Trondheim, hvor de har produsert over 40 forestillinger. Cirka Teaters forestillinger varierer i størrelse, fra mindre turnéforestillinger og produksjoner i samarbeid med institusjoner, til store utendørs evenementer. Alle kjennetegnes av et lekent visuelt språk.

Det er mange kunstnere som bidrar til det sceniske uttrykket i Cirka Teater, og størrelsen på gruppens team varierer med aktiviteten. I full produksjon kan de være flere titalls involverte, men den faste kjernen består av Anne Marit Sæther, Gilles Berger, Espen Dekko og Monica Stendahl Rokne.

Gilles Berger fikk Heddaprisen 2018 for beste scenografi med Garage. Forestilllingen ble også nominert til prisen for beste barneforestilling.

De som har medvirket under produksjonen av Garage:

Regi: Espen Dekko

Scenografi: Gilles Berger

Kostymedesign: Jenny Hilmo Teig

Musikk: Martin Smidt

Illustratør: Ina Sæther Berger

Koreografikonsulent: Silje Michaela Kvalheim