Tilbake
Anne Valeur
Skriv ut

Frida Ånnevik

Det finnes stemmer som ikke gir deg noe valg. Stemmer som får deg til å stoppe opp.

Frida Ånnevik skriver og synger egne låter på norsk. Hun beskriver musikken sin som ”pop i åpent landskap”, med referanser til både vise, jazz, folkemusikk og soul.

Frida er fra Ridabu utafor Hamar, og skriver tekstene sine på hedmarksdialekt eller det hun kaller et romslig bokmål.  

I denne konserten har hun med seg keyboardist Andreas Løwe og gitarist Christian Winther. 

Lærerveiledning

Frida om sin egen arbeidsprosess

På engelsk heter sjangeren singer/songwriter, mens i Norge kaller vi det gjerne for viser. Ei vise kan gjerne inneholde ei hel historie, nesten som ei novelle eller en fortelling. Siden Frida skriver sine egne låter forteller hun også hvor, eller hvilke situasjoner som har gjort at hun har skrevet akkurat den sangen. For man kan jo skrive låter om alt mulig!

Teksten kommer alltid først for Frida: «Tekst definerer form, rytme, og får på den måten et forsprang på musik­ken». Tekstene blir til over lang tid. «Jeg går som oftest i gang med å skrive uten å vite hva jeg skal skrive om. Jeg noterer ned idéer jeg får, men lar dem alltid ligge steke litt i eget fett før jeg vurderer om det var noe der» sier Frida om sin egen arbeidsprosess.

Frida spiller låter som Lillebror, Flyge fra, De dagene jeg mister ting og Gutt. Konserten inneholder både spørsmål til publikum og noen ganger invitasjon til å synge med. I mellomsnakket snakker Frida både om Lillebrødre, Trump, om det å være skeiv/homo, om å miste ting og det at hun trodde at hun var gutt da hun var liten. 

Se gjerne video av disse låtene som en forberedelse med elevene. Video finner du i vedlagte lenker til Youtube.


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Turnéorganisasjonen
  • Produsent: Johannes Skyberg, TuO
  • Idé/opplegg: Frida Ånnevik i samarbeid med TuO

Om kunstner / utøver / gruppe

Frida Ånnevik er musiker, komponist og tekstforfatter. Hun har sin utdanning fra Rytmisk linje ved Universitetet i Agder. Frida har gitt ut flere Spellemannsnominerte album under eget navn i pop/vise-sjangeren. Hun jobber også som sanglærer og låtskriverlærer både i kulturskole og innen høyere utdanning.

Andreas Stensland Løwe er pianist og komponist. Han har sin utdanning fra Rytmisk linje ved Universitetet i Agder. Andreas er også en del av bandet ”Splashgirl”, og har spilt med Moddi, Hanne Kolstø og Susanna Wallumrød.

Christian er gitarist, låtskriver, produsent og vokalist, utdannet fra Norges Musikkhøgskole med Mastergrad i Utøvende Jazz og Improvisasjon.

Ove Nesheim er lydtekniker, utdanning fra rytmisk linje ved Universitetet i Agder. Ove er fast tekniker for Frida Ånnevik, Marit Larsen og I am K.