Tilbake
Bilal Tarabey
Hady Sy
Mari Meen Halsøy
Mari Meen Halsøy
Skriv ut

WOUNDS

Helende veving i Libanon ...

Arbeidene til tekstilkunstneren Mari Meen Halsøy handler om sporene etter borgerkrigen i Beirut.


Lærerveiledning

I prosjektet «Wounds» reparerer billedkunstner Mari Meen Halsøy krigens sår i Beiruts bybilde ved bruk av billedvev. Den herjede byens slitasje og spor etter vold kan leses som et bilde på sårene, historiene og opplevelsene til Beiruts befolkning under og etter borgerkrigen. Vevnadene er tilpasset bygningenes sår og glir nesten usynlig inn i bybildet.

Mari Meen Halsøy setter i sitt kunstnerskap fokus på de langvarige og negative konsekvensene av konflikter som ender i krigshandlinger. Hun går inn i den fysiske og psykiske smerten og plastrer bygningene som om de var menneskekropper. Dette er temaer hun vil snakke med elevene om, samtidig som hun viser egen kunst. Konflikten i Syria gjør prosjektet enda mer aktuelt.

Mari Meen Halsøy har med et utvalg av vevde kulehull som elevene får se og studere. I tillegg har hun med en bygningsbit med skuddsår fra den libaneiske borgerkrigen.
Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Turnéorganisasjonen
  • Produsent: Pilotgalleriet, Akershus Kunstsenter
  • Idé/opplegg: Pilotgalleriet, Akershus Kunstsenter i samarbeid med Mari Meen Halsøy

Om kunstner / utøver / gruppe

Mari Meen Halsøy (f.1978) er opprinnelig fra Skien, men deler nå sin tid mellom Oslo og Beirut. Hun er utdannet ved Statens kunstakademi i Oslo og er Høgskolekandidat i billedvev fra Høyskolen i Oslo. Kunstnerisk jobber hun research-basert, og tar utgangspunkt i samfunnsmessige og sosialpolitiske forhold. Mari Meen Halsøy har hatt en rekke utstillinger i Norge og i Libanon, og hennes verk har blitt innkjøpt av Norsk kulturråd og Innkjøpsfondet for norsk kunsthåndverk.I 2014 ble Mari Meen Halsøy tildelt Anne og Jakob Weidemanns stipend for to verk fra WOUNDS