Tilbake
Skriv ut

Slik virker det

- Hvordan ser din mobilbruk egentlig ut? Det kan vi se nærmere på sammen med en designer.

Lærerveiledning

Slik virker det  bruker enkle visualiseringsteknikker og tankegang fra fagfelt som tjenestedesign og billedkunst til å fortelle om noe de aller fleste har et nært forhold til – sin egen mobiltelefonbruk.

Når vi prøver å forstå noe, kan det ofte hjelpe å lage et bilde – en visualisering. Det kan hjelpe oss til å få et inntrykk av noe vi ellers ikke kan se.

Gjennom samtale med elevene og en digital presentasjon vil vi visualisere klassens mobilbruk. I tillegg vil hver enkelt elev få mulighet til å visualisere sin personlige mobilbruk på papir. Samtalen avdekker hvor mange som har mobil, hvor mye den blir brukt, og hva den brukes den til. I tillegg snakker vi om hvorfor denne bruken er en verdi man bør være bevisst – at den personlige informasjonen vi legger igjen uten å tenke over det når vi er på nettet, er blitt en attraktiv handelsvare.

Vi spør: Er det du som bruker mobilen, eller er det mobilen som bruker deg?

Det å forstå hvordan et redskap virker, åpner for at en selv kan bruke redskapet til å skape noe nytt.


Formidler er billedkunstner og designer Christian G. Falch.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Turnéorganisasjonen
  • Produsent: Inga Blix, Turnéorganisasjonen
  • I samarbeid med: Utviklet i samarbeid med 4.- 5. klasse på Lunden skole, Hamar.
  • Idé/opplegg: Billedkunstner og designer Christian G. Falch.

Om kunstner / utøver / gruppe

Christian G. Falch (f. 1969, Oslo) er utdannet fra SHKS og Statens kunstakademi i Oslo. Han har en master i interaksjonsdesign og har arbeidet mye med ny teknologi innenfor både kunst og designfeltet. Han har vunnet flere designpriser og har som billedkunstner vært med på bl.a. Høstutstillingen. Han har levert arbeider til mange nasjonale og internasjonale aktører innenfor teknologi og medier som f.eks Apple, NRK, Telenor.