Tilbake
Jan Rune Blom
Jan Rune Blom
Jan Rune Blom
Jan Rune Blom
Skriv ut

Animasjonsverksted

Et animasjonsverksted der elevene kan lage sine egne små filmer ved hjelp av stop-motion animasjon.

Lærerveiledning

Verkstedet starter med en introduksjon på ca 30 minutter, om hva animasjon er. Her vises klipp fra egne produksjoner og produksjoner Jan har jobbet på, blant annet litt bilder av hvordan Jul i Flåklypa ble laget.

Neste post er en liten introduksjon til hvordan de kan lage sine egne filmer. Her får elevene se ferdiglagde små animasjonssnutter som beskriver de forskjellige tingene de må huske på.

Det er fem animasjonsstasjoner med profesjonelt utstyr. Hver stasjon består av en laptop og et speilreflekskamera. Det benyttes det markedsledende programmet Dragonframe (som ble brukt blant annet på produksjonen av «Jul i Flåklypa.») To stasjoner med en såkalt animasjonskasse, denne brukes til flat animasjon som cut out av papir, eller flate plastelina figurer.

De tre siste stasjonene har kamera på et stativ, og et landskap der man kan plassere figurer av plastelina etc.
Elevene starter med å skisse opp figurer de ønsker å lage, deretter klipper og tegner noen, og andre lager i plastelina, de fordeles i grupper på de 5 stasjonene og arbeider under veiledning. Det er mulig å se filmene de lager umiddelbart mens de jobber.

På slutten av dagen kan alle se de filmene som er laget i løpet av dagen på de respektive stasjonene. Avslutningsvis blir det tips og råd på hvordan elevene kan lage sine egne filmer med utstyr de har tilgjenngelig, mobil/nettbrett

Etter workshopen kan filmsnuttene klippes sammen, redigeres, og bli pålagt copyrightfri musikk. Filmfilen kan sendes til skolen på mail eller legges ut på youtube, vanligvis innen en uke etter workshopen.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Turnéorganisasjonen
  • Kunstnere/grupper: Jan Rune Blom
  • Idé/opplegg: Jan Rune Blom

Om kunstner / utøver / gruppe

Jan Rune Blom har lang erfaring innen animasjonsbransjen i Norge. Han har bl.a. jobbet på Jul i Flåklypa, Herfra til Flåklypa og Pitbullterje. Blom har i flere år hatt animasjonsworkshop for DKS, Barnefilmfestivalen og mange andre.