Tilbake
Skriv ut

Matangi/Maya/M.I.A

M.I.A er rapper, aktivist, klesdesigner og musikkprodusent, og kjent for hits som «Paper Planes» og «Bad Girls». M.I.A er verdenskjent og superstjerne, men hun er ikke som kjendiser og popartister flest.
Hun ble født på Sri Lanka som Mathangi ‘Maya’ Arulpragasam, og som datter av lederen for en av de mest kjente tamilske opprørsgruppene på øya måtte hun flykte til England 9 år gammel.

I dette fyrverkeriet av en dokumentar blir vi kjent med mennesket og aktivisten bak aliaset M.I.A. Vi følger Maya fra barndommen i borgerkrigsrammede Sri Lanka, via oppveksten i London til global popstjernestatus.
Og vi får se hvordan hennes røtter og familiens involvering i konflikten, samt opplevelsen av å være innvandrer i Øst-London, har formet hennes politiske og kunstneriske ambisjoner og holdninger.
Her slenges verbale knyttneveslag ut i ulike retninger, mot rasister og innvandringskritikere, mot popkulturens hysteri og kjendistørst, medienes fordummende journalistikk og sist, men ikke minst, mot fortielsen av folkemordet på tamilene i hennes hjemland.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Turnéorganisasjonen
  • I samarbeid med: Hamarama filmfestival