Tilbake
Markus Søgård
Markus Søgård
Skriv ut

Friminutt (Therese Slob og Halvard Bjørkås)

Skoleklokka ringer. Det er storefri. I løpet av noen få sekunder fylles skolegården av barn, som setter i gang med forskjellige aktiviteter. Så skjer det: Tre dansere og en musiker entrer skolegården.

Lærerveiledning

Musikeren og danserne lar seg inspirere av det barna gjør, og hvordan skolegården ser ut. I samspill med barna improviserer utøverne frem forestillingen rundt omkring i skolegården i løpet av langfriminuttet. Med forestillingen Friminutt ønsker utøverne å utfordre rammene for hva en forestilling er. Her er ikke elevene et passivt observerende publikum. Mange barn vil nok følge med på det som skjer, og være i dialog med utøverne. Andre barn vil sikkert bare leke som i et vanlig friminutt. Det er også helt fint.

Praktisk informasjon: Elevene skal ikke på forhånd vite at utøverne kommer, men det er veldig viktig at de som har inspeksjon er godt orientert.

Hvis elever spør dere voksne om hvorfor danserne og musikeren er der, kan et godt svar være: ”Hm, nei – du får følge med å se hva som skjer”. Dersom dere har elever som dere vet kan komme til å være engstelige for at fremmede voksne kommer inn i skolegården, så er det fint å ha et ekstra øye til disse. Utøverne i Friminutt er svært vant med å jobbe med barn. Det er derfor veldig sjelden behov for at dere voksne griper inn om dere opplever at noen barn blir ”ville” i sin kontakt med utøverne.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Turnéorganisasjonen
  • Kunstnere/grupper: Therese Slob og Halvard Bjørkås
  • Produsent: Therese Slob og Halvard Bjørkås
  • I samarbeid med: Produksjonen har mottatt DKS utviklingsmidler fra Hedmark fylkeskommune.
  • Idé/opplegg: Therese Slob og Halvard Bjørkås

Om kunstner / utøver / gruppe

Therese Slob er utdannet fra Kunst høyskolen i Oslo med BA i jazzdans. Hun drifter kveldskolen Ps:Dance sammen Ruben-Arie Slob, i tillegg jobber hun som freelance danser og koreograf med egne og andres prosjekter. Hun har co-produsert tre forestillinger med Teater Innlandet.

Halvard Bjørkås har de siste årene gjort flere DKS-produksjoner både i egen regi og som innleid musiker i andre prosjekter. Gjennom det interaktive prosjektet Musikkdetektiven har han lang  erfaring med å tilpasse sitt uttrykk ut fra publikum, og å jobbe med skolebarn som publikum.

Frida Vorgaard gikk danselinja på Stange vgs og flyttet så videre for å studere moderne dans på Trinity Laban i London. Frida jobber nå blant annet som danselærer på PS:dance og i kulturskolen på Brumunddal, og driver frilans som koreograf/danser.

Ruben-Arie Slob er utdannet idrettspedag og idrettsadjunkt, og har drevet med breakdance i 12 år. Han er kjent for sin energi, utstråling og lekenhet som danser og sin unike evne til å skape kontakt med barn og ungdom. Ruben-Arie har turnert i New Zealand, USA, Australia, Ukraina, Danmark og Norge. Nå driver han Ps:Dance sammen med Therese Slob.