Tilbake
Ukjent
Ukjent
Skriv ut

Bestilling 2019/2020 - Koristenes ABC- To skritt bak

Koristene Jorunn Hauge og Karianne Kjærnes sto der i Moskva med Alexander Rybak på scenen da han vant Eurovision Song Contest med "Fairytale" i 2009.  De var en viktig del av showet med sine vakre stemmer, nordiske utstråling og blafrende eventyrkjoler.
 
Begge har imidlertid jobbet lenge som korister, to skritt bak stjerner som Carola, Maria Haukaas Mittet, Wenche Myhre, Kurt Nilsen, Morten Harket, og Madcon, for å nevne noen. De jobber rett utenfor fokuset til kameraene, der lyset er litt svakere og glamourfaktoren noe lavere. Allikevel elsker de jobben sin. Hvordan henger dette sammen?
 
"Koristens ABC - to skritt bak" er en humoristisk og musikalsk konsert. Du får et innblikk i koristens viktige støttefunksjon, og de viser hvordan de, som alle andre i arbeidslivet, må tilpasse seg vekslende lederes (les: artisters) stil og målsettinger. Med eksempler viser de hvor forskjellig den samme jobben kan oppleves, alt ettersom det er Sissel Kyrkjebø, Carola eller Bjarne Brøndbo som trenger korist.

Med seg på laget har de pianisten Torbjørn Kvamme som er kjent fra blant annet Julemorgen på Nrk, og har jobbet med artister som Madcon, Gabrielle og Tone Damli.
 

Lærerveiledning

Aktuelle læreplaner:

  • Norsk på alle nivåer
  • Programfag fra musikk, dans og drama
  • Musikk i perspektiv

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Turnéorganisasjonen
  • Produsent: Johannes Skyberg TuO
  • Idé/opplegg: Musikere i samarbeid med produsent DKS Trøndelag v/Kristin Løseth Waade og Øyvind Anda

Om kunstner / utøver / gruppe