Tilbake
Skriv ut

Kunst underveis Romedal ungdomsskole - Filmverksted

Det vil produseres 3 filmer i løpet av 5 kursdager. Filmprosjektet maks 15 elever. Kort oppsummert vil prosjektet forløpe seg slik:

  • Arbeide med idéutvikling og manus
  • Opptak
  • Postproduksjon: redigering og lyd.
  • Filmvisning som den del av vandreutstillingen 14.februar 2019

Lærerveiledning

Kursholderne vil være Kristoffer Kumar, Sven Arild Storberget og Martin Høgberget. Disse tre gjennomførte et lignende prosjekt ved Kvikne skole i 2017.

Før kursholderne kommer skal elevene ha tenkt igjennom hva slags historier de ønsker å formidle. Romedal Ungdomsskole var en landets første ungdomsskoler da den ble startet i 1964, men skal nå legges ned. Elevene har gjort research og intervjuer av personer på klassebildene som henger i korridorene fra starten fram til i dag.

Dette vil være utgangspunktet for å lage en type portrettdokumentar.

Ved oppstart vil de selvfølgelig få kyndig veiledning til å videreforedle ideene sine. Det vil benyttes profesjonelt utstyr, men også elevenes egne mobilkameraer i tillegg.

TIDSPLAN

Elevene deles i 3 grupper – maks 5 pr gruppe. Det bør være en ansvarlig lærer som kan være kontaktperson for filmprosjektet. Elevene som deltar i filmprosjektet må beregne å bruke litt av fritida for opptak. Selve kurset med utøverne gjennomføres innenfor skoletiden, ca. 9-15.

Fredag 8. feb:
Oppstart med Kristoffer og Sven Arild med idé og manus
Så har elevene mulighet til å gjøre opptak med eget utstyr (mobilkamera etc) i helga.

Mandag 11.feb og tirsdag 12.feb
Kristoffer og Sven Arild fortsetter med manus og opptak med elevene.

Onsdag 13.feb
Kristoffer og Martin jobber med klipp sammen med elevene. Her er tanken at elevene gruppevis får være med på en oppstart/grovklipp av filmene, dvs. lage et klippemanus.
Det kan også være aktuelt at elevene må gjøre noen tilleggsopptak dersom man ser at det trengs noe mer, f.eks. etableringsbilder o.l.

Torsdag 14.feb
Finjustering og ferdigstilling må gjøres av Kristoffer og Martin, men elevene har fått være med i prosessen. Derfor kan det mulig oppstå «dødtid» for elevene den siste dagen, men samtidig blir visningen blir en del av vandreforestillingen med de andre uttrykkene kvelden den 14.februar.
.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Turnéorganisasjonen
  • Produsent: Knut Inge Erlingsen, Turnéorganisasjonen

Om kunstner / utøver / gruppe

Sven Arild Storberget fra Elverum er utdannet tekstforfatter ved Westerdals. Han har bidratt på en stort antall film- og tv-produksjoner som researcher. Han hadde manus og regi på dokumentarene «Sayonara Elverum» om Team Me og  «Et eventyr i svart og hvitt» om fotballveteranen Erling Næss. Storberget har tidligere jobbet som journalist i flere aviser og har i en årrekke vært engasjert i den lokale kulturfestivalen Volum i Elverum.

Kristoffer Kumar fra Hamar er utdannet ved Film & TV-linjen på Westerdals. Han har også en bacherlorutdanning i fotojournalistikk ved Høgskolen i Oslo. Med foretaket Kumar Media har han jobbet med ekstremsportvideo, reklame og dokumentarfilm over hele verden. Han har jobbet tett på landets råeste skatere, laget internasjonal reklamefilm for Diesel og vist dokumentarfilm på internasjonale festivaler. Han har bl.a. vært fotograf på dokumentarfilmene «Sayonara Elverum» og «Arctic Superstar». Kumar jobber til daglig i VG-TV. Han har også bred erfaring som workshop- og foredragsholder, spesielt rettet mot skoleelever.

Martin Høgberget fra Kongsvinger er utdannet ved Western Australian Screen Academy og NISS – fagskole for film og tv. Han har hatt regi og foto på en rekke musikkvideoer, kortfilm og oppdragsfilm. Han har vært prosjektleder for ULARM-festivalen, filmansvarlig ved Volumfestivalen. Høgberget mottok Kongsvinger kommunes kulturpris i 2016.