Tilbake
PE
pe
Skriv ut

Poesibilen

Skriveverksted med lyrikeren Ted M. Granlund.

«Ditt liv, ditt språk og du er det viktigste i din poesi, og du har noe å fortelle verden som bare du kan si på din måte. For det er tross alt poeten som definerer poesien og ikke poesien som definerer poeten.».»

Poesibilen er et litterært stuntprosjekt med en viktig agenda; å senke terskelen for tilnærmingen til poesi blant elever.

Poesibilen har eksistert side 2004, og har i løpet av disse årene vært land og strand rundt i poesiens tjeneste.Poesibilen har vært gjest ved en rekke skoler og ved ledende litteraturfestivaler i Norge, bl.a. i åpningsforestillingen til Norsk Litteraturfestival – Sigrid Undset-dagene på Lillehammer.

Med bilen som blikkfang får elevene kunnskap om poesi, samtidig som de innlemmes i poetisk praksis.


Lærerveiledning

Aktuelle læreplaner:

  • Norsk på alle nivåer


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Turnéorganisasjonen
  • Kunstnere/grupper: Ted M. Granlund
  • Idé/opplegg: Ted M. Granlund

Om kunstner / utøver / gruppe

Ted M. Granlund (født 1979 på Løten) har gitt ut seks diktsamlinger og holdt ulike skrivekurs for barn og voksne siden 1999. Granlund er mannen bak formidlingsprosjektet Poesibilen, og er en av fire som driver det kreative verkstedet Papirbruget (bokbinderi og trykkeri) på Klevfos. Sammen med Joakim Kjørsvik og Endre Ruset, ble Ted tildelt Norsk Forfattersentrum hederspris Wergelands åre for 2018.