Tilbake
Eskil Johsen
EskilJ ohsen
Eskil Johsen
EskilJohsen
Skriv ut

To hjem (Tigerstadsteateret/Nordby produksjoner)

Jenta sine foreldre skal plutselig skilles. Nå må hun bo halvparten av tiden hos mor og halvparten av tiden hos far. Nøklene dingler rundt halsen, mens bagen slepes fram og tilbake mellom to hjem.

Lærerveiledning

Hvordan er det å oppleve at foreldrene dine flytter fra hverandre?

Jenta dere møter i teaterforestillingen To Hjem opplever at foreldrene plutselig ikke skal bo sammen lenger, og at hun selv får et liv i to hjem. I fjor ble 20.000 par skilt eller separert i Norge, og nesten 25.000 barn fikk delt bosted.

Toril Solvang og Birgit Nordby har i mange år engasjert seg i denne problematikken. For fire år siden begynte de å snakke med ungdommer, for å finne ut hvordan ungdommene selv setter ord på sine opplevelser av foreldrenes brudd og det å bo i to hjem.

Rettferdig fordeling, retten til å bli hørt, to sett med nøkler og foreldre som plutselig ikke snakker sammen lenger er temaer i To Hjem. Hvordan er det for et ungt menneske i starten av livet å håndtere dette?

Denne forestillingen er ikke en sann historie, men den er inspirert av virkeligheten. Dramatiker Toril Solvang har skrevet et nytt stykke inspirert av temaer fra intervjuene og møtene med ungdommen. 

Alle har sin egen historie og ingen historie er lik!

Nordby Produksjoner tar kontakt med helsesøster på skolen i forkant av besøket. De vil informere helsesøster om innholdet i stykket, i tilfelle det kommer spørsmål eller reaksjoner fra elever etter fremvisningen.

Om utøvere og produsenter

Norsk scenekunstbruk
  • Arrangert av: Turnéorganisasjonen
  • Kunstnere/grupper: Tigerstadsteateret/Nordby produksjoner
  • Produsent: Birgit Nordby.
  • I samarbeid med: Forestillingen er utviklet av Nordby Produksjoner i samarbeid med ROBUST (Kirkens Bymisjons samtaletilbud til barn og ungdom) og Tigerstadsteatret. 
    Støttet av:  Dramatikkens Hus, Kulturrådet, Fond for Frilansere, Fritt Ord, Spenn, SoriaLab og Oslo kommune.

  • Idé/opplegg: Idé ved Birgit Nordby. «To Hjem» er inspirert av intervjuer med 14-åringer i Oslo som har opplevd skilsmisse. Med grunnlag i dette har dramatiker og regissør Toril Solvang skrevet et helt nytt teaterstykke for ungdom.

Om kunstner / utøver / gruppe

Birgit Nordby står bak ide til "To Hjem", og etablerte med dette Nordby Produksjoner i 2017.  I Nordby Produksjoner jobber vi med etablerte kunstnere innenfor ulike fagfelt, og utvikler prosjekter ut fra ideer som engasjerer oss. Dramatiker og regissør Toril Solvang har bred bakgrunn som dramatiker for barn og unge på teatre i hele Norge, og har mottat flere priser. Hun er også kunstnerisk leder i Tigerstadsteatret. 

Tigerstadsteatret er samprodusent på "To Hjem". Kunstneriske leder er Hilde Brinchmann og Wenche Viktorsdatter i tillegg til Toril Solvang. De har blant annet laget den kritikerroste forestillingen "Tigerbussen Kommer". Deres mål er at alle barn skal få se teater som engasjerer  og berører dem, og som ser verden fra deres perspektiv.

De som har medvirket under produksjon av "To hjem":

Manus og regi: Toril Solvang

Idé: Birgit Nordby

Scenografi og kostymer: Elias Kahn

Koreograf: Maja Roel

Komponist: Julian Skar

Lysdesign: Kristjan Belgau

Verksted: Kroloftet v/ Frans Friis