Tilbake
Fabelaktiv A/S
Fabelaktiv A/S
Skriv ut

Helium

En feelgood humordramaserie om 12 år gamle Martins første forelskelse. Når Martin forelsker seg i Delia tårner problemene seg opp: hver gang Martin snakker med Delia høres det ut som han snakker med "heliumstemme". Når Delia åpenbart lar seg sjarmere av sleske Christopher, lager Martin og bestevennen Petter en internettside for å bli populære.

Lærerveiledning

Helium er en ny norsk tv-serie for barn som hadde premiere på NRK Super høsten 2018.

Målet med dette besøket er å få elevene til å ha lyst til å skrive, og fortelle litt om hemmelighetene bak det å lage spennende eller morsomme filmer.

Manusforfatter Trond Morten Venaasen vil gjennom eksempler gi elevene et innblikk i dramaturgi, hvordan skape en hovedkarakter, mål, hindringer, konflikter og vendepunkt.

Helium er også en komedie. Deler av formidlingen vil også handle om hvilke grep man må gjøre for at noe skal oppleves som morsomt.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Turnéorganisasjonen
  • Kunstnere/grupper: Trond Morten Venaasen
  • Produsent: Fabelaktiv AS v/Arild Halvorsen
    Opplegg for DKS: Knut Inge Erlingsen, Turnéorganisasjonen
  • Idé/opplegg: Trond Morten K. Venaasen

Om kunstner / utøver / gruppe

Trond Morten K Venaasen er utdannet manusforfatter fra Den Norske Filmskolen. Han har vært manusforfatter siden 2004 og skrevet konsept og episoder til flere serier sendt på NRK (Hubert, Elleville Elfrid og Markus og Havørna). Trond Morten er medforfatter på en islandsk barnefilm og jobber med amerikanske produsenter på 2 nye spillefilmprosjekter. Han har også skrevet teaterstykker, korte barnefortellinger og filmstoff til faglitterære verk og underviser i film for voksne og barn i og utenfor DKS.

Helium er skrevet av Trond Morten Venaasen og Morten Hovland. Regissør er Liv Karin Dahlstrøm. Serien er produsert av Fabelaktiv AS v/Arild Halvorsen.