Tilbake
Skriv ut

Othello (Teaterkjøkkenet i samarbeid med Teatret Vårt)

- Hvem stoler du på?

Sjalusi er et grønt monster som spiser kjærlighet og blir til hat. Og da kan alt skje. Othello er en teaterforestilling om kjærlighet og hat, forelskelse og sorg, glede og krig, manipulasjon og svik.

Lærerveiledning

Othello er en helt, en ledertype. Kjæresten hans, Desdemona, er tvers igjennom snill, god - og noen ganger godtroende. Othellos bestevenn Iago har et vinnende vesen, men sier om seg selv at «jeg er ikke den jeg er.» De kjemper for det de mener er rett, både på og av scenen, og publikum blir vitne til et trekantdrama på liv og død. De deler sine innerste tanker og følelser med publikum, som blir vitne til hvordan de prøver å gjøre sine egne valg, hvordan de påvirkes av hverandre, og vi ser hvordan de nådeløst dyttes mot kanten av et stupet.

I 2016 var det 400-års jubileum for Shakespeares død og Barneteatret Vårt markerte dette ved å produsere denne moderne versjonen av tidenes kanskje største tragedie. Stykket stiller de vanskelige spørsmålene om det å være menneske. For hvem er til å stole på? Hvem kan du betro ditt hjerte? - Din beste venn? - Den du elsker? Hvem hjelper deg å ta det riktige valget, gå den riktige veien?

Aktuelle læreplaner for Videregående skole:

 • Engelsk Vg1 sf/ Vg2 yf
 • Engelskspråklig litteratur og kultur
 • Samfunnsfaglig engelsk
 • Norsk alle nivåer
 • Religion og etikk
 • Historie og filosofi
 • Psykologi

Om utøvere og produsenter

Norsk scenekunstbruk
 • Arrangert av: Turnéorganisasjonen
 • Kunstnere/grupper: Teaterkjøkkenet i samarbeid med Teatret Vårt
 • Produsent: Teatret Vårt, Cecilie Lundsholt
 • Idé/opplegg: Philipp Stengele (regissør) og Cecilie Lundsholt (Kunstnerisk leder, Avdeling scenekunst for barn og unge ved Teatret Vårt)

Om kunstner / utøver / gruppe

Teatret Vårt avd. scenekunst for barn og unge (BTVårt) holder til i Ålesund, og som del av regionteatret turnerer de hele Møre og Romsdal med sine forestillinger. BTVårt vil være et teater der barn og unge føler seg imøtegått, ivaretatt og sett. Deres repertoar tar barn og ungdom på alvor og ønsker å speile deres virkelighet. Målet er dristige, morsomme, nysgjerrige, vare forestillinger som blir lagt merket til og skaper ringvirkninger hos publikum. Avdelingen ledes av kunstnerisk leder Cecilie Lundsholt, og hun ansatte i 2016 regissør Philipp Stengele fra Teaterkjøkkenet til å sette opp forestillingen Othello. Dette er det første samarbeidsprosjektet mellom Teaterkjøkkenet og BTVårt.

Forestillingen ble Heddanominert for Beste barne– og ungdomsforestilling, og Philipp Stengele ble nominert i kategorien Beste scenetekst.

De som har medvirket under produksjonen av Othello:

Tekst: William Shakespeare

Gjendiktning: Erik Bystad

Regi og scenografi: Philipp Stengele

Regiassistent: Hanne-Marte Sørlie

Scenekampkoreografi: Anders Kippersund

Musikk: Håkon Iversen

Kostymedesign: Freya Busby

Lyssetting: Kick Mentzoni