Tilbake
Skriv ut

Supersanser

Nå har du supersanser! Hva du hører, ser og opplever bestemmer du selv.

Tør du lukke øynene?

Supersanser  er et konsertverksted i 3 deler. Elevene utfordres til å ta i bruk egen fantasi i tolkningen av hva de hører og ser.
Lærerveiledning


Om konsertverkstedets 3 deler:

PUBLIKUM BØR BESTÅ AV EN BLANDING AV SMÅ-OG MELLOMTRINNET.

1. DEL. Hva ser insektene? Hva om vi hører med superhørsel? Elevene inviteres til en samtale om sansene våre. Musikerne spiller en komposisjon sammen med videoprojeksjon. Delen avsluttes med en samtale om opplevelsen.

2. DEL. Her er rammen en fortelling. Musikerne improviserer sammen med videoprojeksjon. Delen avsluttes med en samtale om fortellingen.

Etter 2. DEL går småtrinnet ut. Mellomtrinnet blir værende igjen. Det er viktig at både lærere og elever er forberedt på dette. Småtrinnet må gjerne fortsette med sin aktivhet i leken ute.

3. DEL. Nå flytter elevene på mellomtrinnet seg frem. I denne delen slukkes lyset, og vi benytter oss kun av lyd. Musikerne spiller en kortere improvisert sekvens.

Elevene vil her oppfordres til å lukke øynene, og kun ta hørselen i bruk. Erfaringsmessig så trenger elevene flere forsøk på å få til og tørre dette. Derfor gjentar vi denne øvelsen flere ganger.

I mellom sekvensene samtaler vi med elevene om hva som skjer når vi utelukker andre sanser, og kun lytter. 


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Turnéorganisasjonen
  • Kunstnere/grupper: Svein Rikard Mathisen og John Derek Bishop
  • Produsent: Johannes Skyberg TuO
  • Idé/opplegg: Utøvere i samarbeid med Johannes Skyberg, Turnéorganisasjonen.

Om kunstner / utøver / gruppe

Svein Rikard Mathisen er en norsk gitarist og komponist som har markert seg på den skandinaviske og europeiske jazzscenen de siste årene, hvor han har farget den med sine kompositoriske evner. Han har utgitt platene «Copenhagen Diaries», «Monsters» og «Gadgets», og er opprinnelig fra Brumunddal i Hedmark.

John Derek Bishop er Spellemannsnominert komponist, produsent og utøver innen sjangeren elektronisk musikk. Han har gitt ut to album på Jazzland Recordings under alias Tortusa. Bishop livesampler instrumentalistene han spiller sammen med, og skaper lyd med høyt fokus på stemning, tekstur og klang i sin konsertvirksomhet.