Tilbake
Ill. Reidar Kjelsen
Ill. Reidar Kjelsen
PE
PE
Ill. Reidar Kjelsen
Ill. Reidar Kjelsen
Skriv ut

ÆSJ!

Forfatter og illustratør Reidar Kjelsen kommer på besøk for å gjøre det voksne ikke skal gjøre. Slikt får fantasien i gang ...

Lærerveiledning

Alt det rare som kan skje

Dette er standup for de aller minste. Reidar forsøker å skape bevissthet rundt det at mennesker spiser dyr, og leker med tabu og fordommer. Hvorfor skal man være høflig og hvorfor bestemmer de voksne alt?

Bøkene ”Æsj!”, ”Ku uten hode”, ”Tissemus”, ”Bertil Bestemmer selv!” og ”Rumpetroll” er for dem som skal stave seg gjennom sine første setninger. Det er veldig enkle bøker, med vekt på humor. Reidar beveger seg i terrenget rundt disse bøkene, tegner på flippover og er åpen for innspill fra elevene. Det er ikke uvanlig at det skjer rare og helt uventede ting når barnehoder møter hodet til en gal forfatter!

Forestillingen har som mål å stimulere barnas fantasi og evnen til å tenke utenfor boksen, samt å skape interesse for bøker.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Turnéorganisasjonen
  • Kunstnere/grupper: Reidar Kjelsen
  • Produsent: Hos Tuo: Widar Aspeli
  • Idé/opplegg: Reidar Kjelsen

Om kunstner / utøver / gruppe

Reidar Kjelsen har utdannelse fra Statens håndverks- og kunstindustriskole der han studerte fra 1990 til 1994. Han har illustrert over 40 barnebøker, skrevet flere av dem selv, og tegnet til diverse tidsskrifter. Mest kjent er nok bøkene om Otto Monster av Jon Ewo og Jon Demon-bøkene av Kjelsen selv. Illustrasjonene kjennetegnes av forseggjorte detaljer og voldsomme overdrivelser, oftest malt med akrylmaling, men Kjelsen bruker også tusj og blyantteknikker. Motivene viser gjerne burleske figurer og ville situasjoner. Når Kjelsen skriver selv, liker han å bryte tabuer innenfor barneboksjangeren ved hjelp av humor, ironi og ordspill. Historiene hans ender ikke nødvendigvis lykkelig.