Tilbake
Skriv ut

En prikk og en strek

"Ikke tenk, vær så god å tegne!", sier billedkunstner Aleksi Wildhagen.  Velkommen til tegneverksted!

Lærerveiledning

Stolthet er viktig: Det er lett å tegne!

Det er bare å gjøre det som er vanskelig. I øyeblikket pennen møter papiret er du fortapt i mangelen på kontroll.

Er det noe vi mennesker ikke liker,  så er det å miste kontrollen. Men iblant vil mangelen på kontroll også bringe oss videre.

I dette verkstedet vil elevene helt sikkert miste kontrollen, men forhåpentligvis sitte igjen med nye opplevelser og  erfaringer. Resultatet er relevant, men ikke det viktigste. Det samme gjelder motivet for tegningene.
Hver økt avsluttes med å se og snakke sammen i gruppen.

Grunnidéen er at en engasjerte tegnekunstner bringer inn nye tegneverktøy, formater, situasjoner, metoder og tilnærminger til det å tegne.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Turnéorganisasjonen
  • Kunstnere/grupper: Aleksi Wildhagen
  • Idé/opplegg: Aleksi Wildhagen i samarbeid med Den kulturelle skolesekken i Telemark

Om kunstner / utøver / gruppe

Aleksi Wildhagen er billedkunstner med utdannelse fra Kunstakademiene i Trondheim og Helsinki. Han har gjort seg bemerket med en rekke tegne og maleprosjekter utendørs de siste årene. Wildhagen er opptatt av møtet mellom tegneren/maleren og motiv, hvor resultatet ikke er gitt på forhånd, hvor resultatet kan gå i en abstrakt retning eller ende opp avbildende og figurativt. Resultatet avhenger av sted, motiv, humør, vær, årstid og materialer, sagt på en annen måte; resultatet påvirkes av møter mellom ytre og indre omstendigheter.