Tilbake
Skriv ut

Fieh

Som et ungt, dansbart og svindyktig liveband har Fieh allerede gjort seg godt bemerket på konsertscener og musikkblogger rundt omkring i landet.

For Fieh peker pila kun oppover, og de er et band det virkelig er verdt å følge med på i 2018. Lista på P3 og Spotify både i inn -og utland. Aktuelle for Slottsfjell og Øya-festivalen sommeren 2018. I tillegg er Elton John fan og spiller singelen "Glu" på sitt radioprogram.  Fieh er i øyeblikket klare med et rykende ferskt debutalbum, og nyheter derfra vil bli suppet utover våren.

Dette kan du glede deg til!!

Lærerveiledning

Suksess på by:Larm i fjor og den første singelen «Glu» ble sluppet like før jul i 2017. Den handler om en ung jente som ønsker å frigjøre seg fra hvordan andre tenker:

Old ways, they might fade
But they're sticky like glue
Young girls
No, you don't know you, don't you
All these old men can not tell me what to do

Aktuelle læreplaner:

  • Norsk på alle nivåer
  • Programfag fra Musikk, dans og drama
  • Musikk i perspektiv


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Turnéorganisasjonen
  • Kunstnere/grupper: Fieh
  • Produsent: Johannes Skyberg, Turnéorganisasjonen
  • Idé/opplegg: Fieh i samarbeid med TuO

Om kunstner / utøver / gruppe

En gang i 2011 satt Sofie Tollefsbøl og lekte i Garageband på jenterommet på Eina i Oppland. Samtidig som skillene mellom Soul, RnB og hiphop ble stadig mindre på den amerikanske og norske musikkscenen, ble produksjonene hennes stadig mer lekne. Godt hjulpet av en vennegjeng med musikere fra Oppland startet hun Fieh, et moderne og hiphopinspirert soulband med opptil 8 musikere på scenen under konserter.

I mai 2016 spilte Fieh på Nattjazz, hvorpå Musikknyheter.no ga konserten 10/10 og skrev: «Uhyre sjelden har jeg blitt så til de grader slått i bakken og blitt så imponert og overbevist av nykommere på scenen.»