Tilbake
Cappelen Damm
Cappelen Damm/Jan Alsaker
Grisebonde Knut Østbye
Line Halsnes
Line Halsnes
Skriv ut

Godtegrisen

Når Line kommer på besøk vil hun tegne og fortelle. Litt om seg sjøl, litt om andre ting, men aller mest om Godtegrisen. Og så skal det danses - det blir grisefint!

Lærerveiledning

ORD, STREK OG DISCO!

Grisen til Kim er helt spesiell. Den kan spise med kniv og gaffel og danse disco så alle blir stumme av begeistring. Likevel er det ikke helt uproblematisk å ha et esende kjæledyr i huset. Godtegrisen er en overskuddspreget og småfleskete bildebok om et nært vennskap utenfor grisebingen. 

Når Line besøker klassen vil hun vise hvordan hun jobber når hun tegner og forteller. Hun tar alltid utgangspunkt i noe virkelig hun har rundt seg (Humler, griser etc, det er mange dyr i Trøgstad), lærer seg mest mulig om det, og drypper litt fantasi innimellom, slik at det nesten kunne ha vært sant. Hun vil lese og tegne (griser selvfølgelig) - og helt til slutt blir det disco i klasserommet!

Line vil at elevene  skal sitte igjen med noen knep de selv kan bruke. 

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Turnéorganisasjonen
  • Kunstnere/grupper: Line Halsnes
  • I samarbeid med: Produksjonen har mottat støtte fra Litteraturbruket.
  • Idé/opplegg: Line Halsnes

Om kunstner / utøver / gruppe

Line Halsnes er illustratør og barnebokforfatter, utdannet ved Norwich School of Art and Design. I dag bor hun i Trøgstad og har spesiell interesse for anatomi og militære kjøretøy (som hun ikke skal snakke om i dette besøket!). Hun jobber freelance for ulike forlag, magasiner og reklamebyråer.