Tilbake
Line A. Thomassen
Foto Jan Tore Eriksen
Foto Jan Tore Eriksen
Line A. Thomassen
Skriv ut

Bandi

Balita og Sarah kommer for å fortelle om Bandi. I denne historien vil han hjelpe mammas venninne Josephine med å få en baby.  Historien er inspirert av Balitas barndom. Han vokste opp i Kongo med sin mor som jobbet som jordmor ved fødeavdelingen.Lærerveiledning

Bandi finner en baby til en Mamma

Bandi elsker frukten mapera. Han rekker ikke opp til maperaene i hagen, men på veien til sykehuset er det mange trær med lave og bøyde grener. Sykehuset er jobben til Mamma Bandi. Alle damene går dit med tunge bein og stor mage. Så kommer de ut igjen med en baby i armene. Men hvorfor har ikke Josephine, mammas venninne hentet en baby enda? Bandi vil hjelpe til...

Bandi ser verden gjennom sine øyne, og han lytter med sine ører. Fra under bordet kan han høre latter, hvisking, skravling og tårer. Vi opplever verden gjennom Bandis sanser, og ser med et nytt blikk på rett og galt, mot og sårbarhet.

Til lærerne: Vær tilstede og lyttende under forestillingen. La barna uttrykke seg og komme med spontane reaksjoner. I etterkant kan dere gjerne åpne opp til samtale om sykehus og føde. Kanskje har barna hørt historier fra da de var i magen til mamma? Fra da de ble født? Kanskje er noen adoptert? Hvordan forholder de seg til ”voksenprat”? Dere kan også finne bilder og snakke om frukten «Mapera» som Bandi er så glad i, det er Guava. 

Det er lagt ved et kart over sykehuset. Vi oppfordrer lærerne til å utforske kartet sammen med elevene før forestilling.


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Turnéorganisasjonen
  • Kunstnere/grupper: Sarah & Balita
  • Idé/opplegg: Sarah Camille og Balita Serge i samarbeid med Widar Aspeli, Turnéorganisasjonen.

Om kunstner / utøver / gruppe

Sarah Camille er poet, sanger og forteller. Hun har lang erfaring med å opptre i skoler, barnehager, ungdomsklubber, festivaler, biblioteker og konsertscener. Samtidig holder hun kreative verksteder i poesi, sang og fortelling for ulike grupper; som asylmottak, teatergrupper, krisesenter, fritidsklubber. Hun har studert muntlig fortelling ved Høgskolen i Oslo og Skrivekunst og litteraturformidling ved Norsk Barnebokinstitutt. Hun jobber også i samarbeid med ulike musikere. Les mer.

Balita Serge er produsent og sanger. Han er med i gruppen African Sunz. Balita er fra Kongo og Rwanda. Han begynte tidlig å skrive tekster til hip hop beats. Etterhvert har han beveget seg i ulike musikalske landskaper som reggae, blues, afro-beat og jazz. Balita er utdannet pedagog og møter barn og unge på skoler, fritidsklubber og asylmottak gjennom ulike prosjekter. Han har de siste årene jobbet med å opprette en positiv og kreativ arena for barn og unge i Kenya og Rwanda, under prosjektet JUATOTO.